Geri qayıt Çap et

Mətbəxdə gizli təhlükə: bu tərəvəzlər saniyələr içində bakteriya yuvasına çevrilir

Tərəvəzləri estetik görünüş üçün mətbəx masasının üstündə səbətdə saxlamaq və ya şam yeməyini bişirdikdən sonra sadəcə unutmaq — hər iki halda otaq temperaturu öz təsirini göstərəcək. Soyuducudan kənarda bəzi məhsullar o qədər sürətlə xarab olur ki, az vaxt keçməmiş bakteriyaların çoxalması üçün mənbəyə çevrilir və qida zəhərlənməsi riski yaradır. Real Simple portalının mütəxəssisləri hansı məhsullarla ehtiyatlı olmaq lazım gəldiyini açıqlayıb.

❌ Hansı məhsulları otaq temperaturunda saxlamaq olmaz 

Yumurta

Dezinfeksiya zamanı qabığın qoruyucu təbəqəsi yuyulur — qabıq bakteriyaları içəri buraxmağa başlayır; otaq temperaturunda mikroblar daha tez çoxalır.

Kartof

Solanin adlı maddə əmələ gəlir — kartof acılaşır, yaşıl rəng alır və cücərir.

Soğan

İstilik siqnal verir — soğan cücərməyə başlayır və ardınca xarab olur.

Xiyar

Sulu və yumşaq olur — sağlamlığa zərəri yoxdur, amma dadını və toxumasını korlayır.

Təzə meyvələr

Sürətli yetişmə kif və meyvə milçəklərini cəlb edir — mətbəxdə bunları görmək istəməzsiniz...

Doğranmış məhsullar

Məhsulun bütövlüyü pozulduqda, kəsik hissə xəstəliktörədən mikrobları daha tez çəkir.


✔️ Hansıları otaq temperaturunda saxlamaq olar

Soyuq mühitə həssas olmayan bir çox məhsul soyuducusuz da rahat saxlanır:

  • sarımsaq və zəncəfil

  • bütöv qarpız və yemiş

  • pomidor

  • alma

  • çörək

DenMedia.az