Qızıl Açarlı tort – uşaqlıqdan gələn eyni dad!
4 yumurta
150 qram şəkər
200 qram un
2 xörək qaşığı kakao
1 çay qaşığı qabartma tozu
500 qram soyuq xama
200 qram şəkər (krem üçün)
100 qram yumşaq kərə yağı
50 qram qoz
Dörd yumurtanı 150 qram şəkərlə birlikdə köpüklü kütləyə çalın.
Tədricən 200 qram un, 2 xörək qaşığı kakao və 1 çay qaşığı qabartma tozu əlavə edin.
Hazır xəmiri üç formaya bölün və 180°C-də 20–25 dəqiqə bişirin.
Keks soyuyana qədər krem hazırlayın.
500 qram soyuq xama, 200 qram şəkər və 100 qram yumşaq kərə yağını birlikdə çalın.
50 qram qozu xırda doğrayın.
Hər keks qatını bol krem ilə yağlayın və qoz səpin.
Tortu soyuducuda 8 saat, daha yaxşısı bütün gecə saxlayın ki, tam çəkib yumşalsın.
“Qızıl açar” tortu həm zərif olur, həm də uşaqlıq dadını qaytarır.
Ailəniz də, qayınana da xoşbəxt olacaq.