Geri qayıt Çap et

Şokoladlı piroq ki, göz açıb-yumana qədər bişir

Bu sürətli resept çaya dadlı bir şirniyyat hazırlamaq istəyənlər üçün əsl xilas yoludur. Göz açıb yumunca piroq artıq sobada bişməyə başlayacaq.

Piroqun dadı inanılmaz dərəcədə zərifdir — o, nəmli, yüngül və məsaməli olur, dərin və doymuş şokolad dadı ilə seçilir və heç nə ilə sadə tərkibini büruzə vermir.

Hazırlamaq üçün lazım olacaq:

  • 1,5 stəkan un

  • 1 stəkan şəkər

  • 4 xörək qaşığı kakao

  • 1 çay qaşığı soda

  • bir çimdik duz

  • 1 stəkan su

  • 1 xörək qaşığı sirkə

  • 5 xörək qaşığı bitki yağı

Hazırlanma qaydası:

  1. Bütün quru inqrediyentləri (un, şəkər, kakao, soda və duzu) bir qabda qarışdırın.

  2. Daha sonra su, yağ və sirkə əlavə edin.

  3. Kütləni tam hamar olana qədər qarışdırın — xəmir blinçik xəmirinə bənzər şəkildə maye olacaq.

  4. Xəmiri yağlanmış formaya tökün və 180°C temperaturda 30–35 dəqiqə bişirin.

Bu piroq sadə məhsullardan hazırlanmasına baxmayaraq, zərif desert təsiri bağışlayır. Soyudulduqdan sonra isə toxuması daha da yumşalır və ipək kimi olur.

DenMedia.az