Bu sürətli resept çaya dadlı bir şirniyyat hazırlamaq istəyənlər üçün əsl xilas yoludur. Göz açıb yumunca piroq artıq sobada bişməyə başlayacaq.
Piroqun dadı inanılmaz dərəcədə zərifdir — o, nəmli, yüngül və məsaməli olur, dərin və doymuş şokolad dadı ilə seçilir və heç nə ilə sadə tərkibini büruzə vermir.
Hazırlamaq üçün lazım olacaq:
-
1,5 stəkan un
-
1 stəkan şəkər
-
4 xörək qaşığı kakao
-
1 çay qaşığı soda
-
bir çimdik duz
-
1 stəkan su
-
1 xörək qaşığı sirkə
-
5 xörək qaşığı bitki yağı
Hazırlanma qaydası:
-
Bütün quru inqrediyentləri (un, şəkər, kakao, soda və duzu) bir qabda qarışdırın.
-
Daha sonra su, yağ və sirkə əlavə edin.
-
Kütləni tam hamar olana qədər qarışdırın — xəmir blinçik xəmirinə bənzər şəkildə maye olacaq.
-
Xəmiri yağlanmış formaya tökün və 180°C temperaturda 30–35 dəqiqə bişirin.
Bu piroq sadə məhsullardan hazırlanmasına baxmayaraq, zərif desert təsiri bağışlayır. Soyudulduqdan sonra isə toxuması daha da yumşalır və ipək kimi olur.