Geri qayıt Çap et

Ət sevənlər üçün cənnət: sobadan çıxan isti piroq

Bu piroq zərif xəmiri və şərq ədviyyatları ilə ləzzətli ət içliyini birləşdirir. Hazırlanması asandır, amma nəticə təsir edicidir - xarici tərəfdən xırçıltılı qabıq, içəridən isə şirəli içlik!

Tərkibi

Xəmir üçün:

  • Un – 450 q

  • Kefir – 250 ml

  • Bitki yağı – 70 ml

  • Yumurta – 1 ədəd

  • Qabartma tozu – 10 q

  • Duz – 1 çay qaşığı

İçlik üçün:

  • Qiymə – 600 q

  • Soğan – 1 ədəd

  • Bolqar bibəri – yarım ədəd

  • Göyərti – 2 xörək qaşığı

  • Ədviyyatlar – zövqə görə

  • Yumurtanın sarısı – 1 ədəd

  • Süd – 1 xörək qaşığı

Hazırlanması

  1. Xəmiri yoğurub 30 dəqiqə dincəlməyə qoyun.

  2. Bütün içlik inqrediyentlərini qarışdırın.

  3. Xəmirdən kiçik kündələr düzəldin, içinə qiyməni yerləşdirib qapatın.

  4. Üzərinə yüngül kəsiklər edin, sarısı ilə yağlayın.

  5. 190°C-də 25 dəqiqə bişirin.

İsti halda süfrəyə verin — bu pirojalar təkbaşına əladır, amma qatıq və ya ədviyyatlı sousla daha da gözəldir.

Denmedia.az